KETIKA seluruh umat Islam di Malaysia sedang menjalani ibadah puasa, dunia hiburan tempatan digegarkan dengan berita yang agak kurang masuk akal.

Pelakon yang kini sedang popular dengan drama Nur, Syafiq Kyle dihambat kontroversi apabila video lucah yang didakwa mirip wajah dijual secara berleluasa di laman Twitter sejak Ahad.

Dijual dengan harga RM20 satu salinan, video tersebut menampakkan lelaki yang mirip Syafiq sedang berbual dengan wanita bernama Mira menerusi panggilan video di telefon. Menerusi video tersebut, mereka berbincang keinginan melakukan hubungan kelamin jika berjumpa.

Lelaki tersebut juga dilihat memegang alat sulitnya untuk ditunjukkan kepada Mira.

Menurut sumber, video tersebut sudah mula tersebar sejak Jumaat lalu namun menjadi tular apabila ia mula diletakkan harga sejak malam Ahad.

Peminat kepada pelakon terbabit yang telah menonton video berkenaan meluahkan rasa kurang percaya dengan apa yang mereka lihat.

Ada juga yang menyelar tindakan seseengah individu tidak bertanggungjawab yang menjual video tersebut secara terbuka.

Sementara itu, memetik laporan yang diterbitkan Kosmo! Online, pengurus kepada Syafiq, iaitu Shawn Ameer memohon agar peminat bersabar menunggu kenyataan rasmi berkenaan video ini yang akan dikeluarkan secepat mungkin.

Kami sedang membincangkan hal ini dengan serius dan meminta agar semua pihak bersabar,” katanya.

Biarpun tiada sebarang kenyataan daripada Syafiq, namun, pelakon itu sempat memuat naik gambar di Instagram dengan kapsyen: “Pagi!

A post shared by () on

TINGGALKAN RESPONS