SUDAH menjadi kelaziman buat yang gemar membeli-belah secara online untuk bertanya pelbagai perkara mengenai produk yang ditawarkan oleh penjual. Selalunya, kita akan menerima warm replies daripada khidmat pelanggan sesebuah jenama memandangkan perkara yang sama turut kita lalui jika kita berbelanja secara konvensional di kedai fizikal.

Namun, lain pula ceritanya dengan seorang gadis dengan akaun twitter bernama atau nama sebenarnya, Amirah Azlan. Menerut Amirah, dia tidak pernah berhadapan dengan khidmat pelanggan yang biadap seperti yang dilaluinya ketika berurusan dengan jenama pakaian tempatan terkenal, Arared baru-baru ini.

Secara ringkasnya, gadis ini berasa kecewa kerana pertanyaannya tentang harga pakaian menerusi Whatsapp tidak dilayan oleh Arared untuk satu tempoh masa yang sangat lama.

Bagaimanapun, selepas individu yang mengendalikan khidmat pelanggan membalas mesej, individu itu bertanya kembali: “Jadi bagaimana selepas awak tahu harganya? Awak boleh hubungi saya jika awak serius untuk membeli,” ujar individu tersebut.

Menurut Amirah, dia pada mulanya bersangka baik kerana barangkali individu berkenan mungkin pekerja baharu Arared.

Namun, apabila Amirah mahu datang ke butik untuk melihat sendiri pakaian yang ingin dibeli, individu tersebut menjawab bahawa tiada sampel pakaian disediakan untuk pelanggan.

Amirah meluahkan rasa tidak puas hatinya secara terus ke akaun Instagram rasmi Arared iaitu .

Namun, Amirah telah dihalang daripada melihat akaun tersebut. Cubaan Pepatung untuk mengesahkan sendiri luahan tersebut gagal kerana akaun Arared turut telah dikunci.

Bagaimanapun, Amirah yang baru mengemaskini twitternya berkata, pemilik Arared telah memohon maaf secara peribadi kepadanya.

KONGSI
Artikel sebelumnyaSyed Saddiq sokong Biro Tata Negara ditutup
Artikel seterusnyaPenyamar! Faizi Khairudin guna gambar lelaki Filipina
Memulakan karier sebagai pembantu editorial untuk sebuah majalah bertemakan perkahwinan sekitar empat tahun yang lalu, langkah jejaka ini dalam bidang penulisan semakin berkembang tatkala idea untuk membina empayar kandungan digital Pepatung tercetus olehnya.

TINGGALKAN RESPONS